سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سیب فراق
 
قالب وبلاگ
خرید آسان
پیوندهای روزانه
از جا زدن اوباما و نتانیاهو تا تغییر فرمانده هوایی اسرائیل
 
 
 اعلام رسمی رهبر انقلاب مبنی بر حمایت از هرگونه اقدام علیه اسرائیل در سرتاسر جهان موجب شد تا ایران با پیش‌دستی در اعلام این موضع ابتکار عمل را از دست غرب خارج کند که به دنبال پیش انداختن اسرائیل برای تهدید نظامی ایران است.

به گزارش رجانیوز، رهبر معظم انقلاب در خطبه‌های تاریخی و استراتژیک نماز جمعه بهمن ماه 90 در جمع صدها هزار نفر از مردم تهران، به صورت صریح از هرگونه اقدام اعم از سیاسی و نظامی علیه اسرائیل اعلام حمایت کرده و در جملاتی که برای اولین بار از زبان عالی‌ترین مقامات جمهوری اسلامی ایران مطرح می‌شد، فرمودند: "ما در قضایاى ضدیت با اسرائیل دخالت کردیم؛ نتیجه‌اش هم پیروزى جنگ سى و سه روزه و پیروزى جنگ بیست و دو روزه بود. بعد از این هم هر جا هر ملتى، هر گروهى با رژیم صهیونیستى مبارزه کند، مقابله کند، ما پشت سرش هستیم و کمکش می‌کنیم و هیچ ابائى هم از گفتن این حرف نداریم. این حقیقت و واقعیت است."

این سخنان رهبر معظم انقلاب که رونمایی از راهبرد ایران در منطقه بود، هم‌زمان با خروج نیروهای امریکایی از منطقه، ورود انقلاب‌های خاورمیانه به فاز نظام‌سازی، پیش انداختن اسرائیل برای تهدید نظامی ایران از سوی غرب و اقدام عملی اسرائیل در ترور دانشمندان ایرانی بود که حاکی از بروز تغییرات جدی در معادلات قدرت در منطقه خاورمیانه است.

این در حالی است که در هفته‌های اخیر هم‌زمان با افزایش و تمرکز فشارهای غرب بر ایران، اسرائیل به عنوان گزینه امریکا برای تهدید نظامی ایران به صورت فعال اقدام به فضاسازی تبلیغاتی کرده بود، به‌طوری که "موشه یعلون" معاون نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز پنج شنبه در دوازدهمین کنفرانس سالانه هرتزلیا در اسرائیل ضمن تهدید ایران به حمله نظامی، تاکید کرد که تل آویو "باید چین، روسیه و ترکیه را متقاعد کند" تا از حمایت از تهران در قبال تحریم‌های اخیر امریکا علیه بخش انرژی و بانک‌داری ایران دست بردارند.

در عین حال، روزنامه نگار واشنگتن پست نیز در مقاله ای که پنج‌شنبه منتشر شد، به نقل از لئون پانه‌تا وزیر دفاع امریکا اعلام کرد که احتمال حمله نظامی اسرائیل به ایران در بهار آینده قوی است و از آمادگی امریکا برای  پاسخ نظامی در صورت ضرورت خبر داد.

اما در کنار این هیاهوی رسانه‌ای که از سوی غرب و برای تهدید ایران از طریق رژیم صهیونیستی به‌راه افتاده است، شاید اقدام عملی موساد در ایران و اقدام به ترور دانشمندانی ایران را بتوان یکی از مهم‎ترین علت‌های اعلام جنگ رسمی رهبر معظم انقلاب اسلامی علیه اسرائیل در سرتاسر جهان دانست.

چنان‌که موساد پس از ترور شهید مصطفی احمدی روشن از دانشمندان جوان هسته‌ای ایران و معاون بازرگانی سایت نطنز برخلاف موارد گذشته، رسماً مسئولیت این ترور را پذیرفت. بر همین اساس، آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام امریکایی عنوان کرد که موساد رسماً به امریکا اعلام کرده که آنان دانشمند هسته ای ایران را ترور کرده‌اند.

با این حال، سلسله اقدامات نیمه سخت اسرائیل در سال‌های اخیر و خصوصا پس از شکست در جنگ 33 روزه که به ترور شهید حاج عماد مغنیه منجر شد و سپس پی‌گیری این دست اقدامات در ایران و ترور دانشمندان هسته‌ای ایران از جمله علی محمدی، شهریاری، رضایی نژاد، احمدی روشن و عباسی، دست ایران و گروه‌ها و کشورهای همسو با ایران را در اقدام نیمه سخت علیه اسرائیل باز کرده است و به نظر می‌رسد با توجه به شرایط جدید حاکم بر منطقه خاورمیانه، از جمله خروج امریکا از عراق، پیروزی اسلام‎گرایان در کشورهای انقلابی و متراکم شدن انرژی‌های ضد اسرائیلی، فضا برای مقابله به مثل و تضعیف محور صهیونیستی کاملاً‌ مهیاست.

این در حالی‌است که علی‌رغم اظهارات ماجراجویانه مقام‌ها و رسانه‌های صهیونیستی، از روز جمعه به‌دنبال بیانات صریح رهبر معظم انقلاب، این نحوه رفتار کاملاً تغییر کرده است، به‌طوری که مقام‌های امریکایی و اسرائیلی به‌طور آشکاری شیب تند تهدیدهای خود را تعدیل کردند.

اظهارنظر مقام‌های اسرائیلی درباره حمله به ایران ممنوع شد

در این زمینه، مهم‌ترین خبر اظهارات اوباما رئیس‌جمهور امریکا در گفت‌وگو با تلویزیون NBC و دستور نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به وزیران کابینه‌اش و ژنرال‌های اسرائیلی بود که روزنامه صهیونیستی "معاریو" منتشر کرد.

نتانیاهو به وزیران کابینه‌‌ی خود و ژنرال‌های ارتش این کشور دستور داد که بیش از این درباره‌ی حمله‌نظامی به ایران "پرگویی" نکنند. وی این کار را "زیان‌مند" خواند.

طبق گزارش معاریو، نخست وزیر اسرائیل این سخنان را در دیدار با وزیران حزب لیکود بیان کرده است. وی گفته است که چنین اظهاراتی "زیان‌‌های سنگینی" به‌بار می‌آورد، زیرا این استنباط را پدید می‌آورد که اسرائیل در پی یک سیاست "تهاجمی" و سست کردن سیاست تحریم‌ها است. روزنامه‌ی «معاریو» این سخنان را از قول "یکی از مقام‌های بلندپایه در اورشلیم" نقل کرده است که نمی‌خواسته نام او فاش شود. وی گفته است، نخست وزیر اسرائیل می‌خواهد با این سخنان از این استنباط جلوگیری کند که اسرائیل تلاش می‌کند امریکا را بر خلاف اراده‌ی این کشور به سوی جنگ با ایران سوق دهد. نتانیاهو گفته است، چنین استنباطی به "منافع ملی امریکا" آسیب می‌رساند و مناسبات این کشور با اسرائیل را متزلزل می‌سازد.

گفته می‌شود که این هشدار نتانیاهو متوجه افرادی چون ایهود بارک وزیر دفاع اسرائیل موشه یالون، معاون نخست وزیر و مسئول امور استراتژیک و نیز شماری از ژنرال‌های ارتش اسرائیل است که در روزهای گذشته، درباره‌ی حمله‌ی احتمالی به ایران بیاناتی ابراز داشته‌اند.

اوباما: اسرائیل هنوز برای حمله تصمیم نگرفته است

همچنین اوباما نیز گفت که طبق ارزیابی او، اسرائیل هنوز برای حمله به ایران تصمیم نگرفته است. اوباما که تا هفته‌ی گذشته تأکید ویژه‌ای بر روی میز بودن همه‌ی گزینه‌ها داشت، در این مصاحبه تاکید کرد که ایالات متحده‌ی امریکا در مناقشه با ایران بر سر برنامه‌ی اتمی این کشور، همچنان طرفدار یک راه‌حل دیپلماتیک است. وی خاطر نشان ساخت که امریکا همگام با اسرائیل تلاش می‌کند این مناقشه به روشی دیپلماتیک حل شود. اوباما در حالی این سخنان را بر زبان آورده است که رسانه‌های امریکایی روز پنجشنبه از قول لئون پانه‌تا، وزیر دفاع او گزارش داده بودند که اسرائیل احتمالا در اوایل سال آینده به ایران حمله می‌کند.

اتفاق مهم دیگر نیز انتشار خبر تغییر "ایدو نحوشتان" فرمانده نیروی هوایی ارتش اسرائیل از ماه می بود تا یکی از مهم‌ترین مدافعان حمله نظامی به ایران از ارتش این رژیم کنار گذاشته شود و "امیر اشل" که مخالفت صریح خود را با اقدام نظامی علیه ایران بیان کرده است، جایگزین وی شود.

با این حال، به نظر می‌رسد پس لرزه‌های خطبه‌های راهبردی رهبر معظم انقلاب همچنان ادامه خواهد داشت و آن‌چنانکه کاندولیزا رایس اذعان کرده بود آیت‌الله خامنه‌ای با یک سخنرانی، بافته‌های پیچیده‌ی نهادهای امنیتی غرب را به‌هم می‌ریزد.

تنها راه پیش روی امریکا و اسراییل روی کار آمدن جنبش سبز در ایران است

در عین حال، موسسه مطالعات راهبردی رند در امریکا در تازه ترین تحلیل خود از دورنمای تقابل راهبردی ایران و امریکا موثرترین راه برای متوقف شدن برنامه هسته ای ایران و کاهش تهدید ایران علیه اسراییل را روی کار آمدن جنبش سبز در ایران دانست.

دالیا داساکایه (Dalia Dassa Kaye) در مقاله ای که روز یکشنبه 16 بهمن 1390 (5 فوریه 2011) در پایگاه اینترنتی این موسسه منتشر شد، نوشته است: «تلقی اسرائیل از خطر ایران تاحدودی برخاسته از گسترش توانمندی های موشکی این کشور و پیشرفت های هسته ای آن است. به نظر مقامات اسرائیل، نفوذ منطقه ای ایران در حال افزایش است و این مسئله بسیار مهم است. این درحالی است که منافع اصلی اسرائیل در حال ضعیف شدن و ثبات آن در مناطق اطرافش در حال تهدید شدن است. سران اسرائیل نگران آن هستند که اگر ایران به توان تسلیحات هسته ای دست پیدا کند، نفوذ و قدرت تهران افزایش خواهد یافت و در نتیجه قابلیت مانور سیاسی و نظامی امریکا و اسرائیل در منطقه به شدت کاهش می یابد».

وی همچنین نوشت: «کار دیگری که امریکا باید انجام بدهد این است که سناریوهایی را بررسی کند و مدنظر بگیرد که در قالب آن رژیم کنونی ایران دچار تغییرات اساسی می شود. ظاهرا بنیادگرایان ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 2009 قدرت خود را تثبیت کرده اند اما باید توجه داشت که نشانه های شکاف شدید و‌آسیب پذیری های جدی در درون رژیم ایران وجود دارد. نارضایتی گسترده مردمی و تشدید شکاف های داخلی از جمله مشکلات داخل ایران است. برای آینده ایران در بلند مدت یک گزینه احتمال روی کار آمدن عناصر دموکراتیک تر از قبیل عناصر جنبش سبز است. این گزینه می تواند به صورت چشم‌گیری رقابت ایران و اسرائیل و سیاست های امریکا را دراین خصوص تغییر بدهد. ازاینرو، امریکا نه تنها باید بر برنامه هسته ای ایران متمرکز باشد، بلکه باید توجه ویژه ای به مسائلی از قبیل نقض حقوق بشر در ایران مبذول دارد».

نظر یادتون نره...


[ سه شنبه 90/11/18 ] [ 5:26 عصر ] [ حسین دلشاد ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره وبلاگ

لینک های ویژه
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 0
بازدید دیروز: 20
کل بازدیدها: 773805